O zi pe Insula Capri – cum ajungi si ce vizitezi

Insula Capri, aflată la scurtă distantă de Sorento, este o splendoare, are peisaje luxuriante, ape de un albastru intens și orașe pitorești celebre. Ce să mai, tot tacâmul pentru a te convinge să o vizitezi!

Înainte de toate, trebuie sa menționăm ca nu este o destinație ieftina, Capri este mai degrabă o insula exclusivistă, care poate fi, însă, vizitată printr-o excursie de o zi din Sorrento sau Napoli. Chiar și asa, iți va goli buzunarul cu aproximativ 100 de euro pentru 2 persoane, în cel mai fericit caz 😊 .

Haideți să vă dezvăluim mai întâi câteva informații utile pentru vizitarea Insulei Capri

Cum ajungi în Capri?

Începem prin a vă spune că pe insula Capri nu poți ajunge cu mașina, așadar nu iți va folosi prea mult dacă o ai în dotare. 

Daca te afli in Sorrento, ajungi foarte usor in Capri cu feribotul, in maxim 20 de minute, din portul Marina Grande, link aici cu orarul.

Insula Capri, cu cele doua orașe superbe, Capri si Anacapri, este sufocată la propriu de turiști, asa că dacă vrei sa o vizitezi pe îndelete, organizarea este cheia. Iți spunem asta pentru că noi am făcut câteva greșeli și am ratat unele lucruri, asa că poți ține cont de asta. Știm că sună ciudat ideea de a te organiza și în vacanță, asa este, însă pentru a vizita cât mai mult din insula Capri este esențial acest aspect. Altfel, vei vedea destul de putin și este păcat, nefiind cea mai ieftina destinație. Noi am ratat feribotul de 9:50 și am fost nevoiți să așteptăm o ora pentru a-l putea lua pe următorul.

Pont: Pleacă cât mai de dimineață, maxim ora 9, ia-ți apa de pe drum, nu am văzut magazine în port, ideea este să ajungi cât mai devreme în portul din Capri. Biletele sunt destul de costisitoare, noi am plătit pentru 2 bilete dus-întors 77 euro. Cumpără bilet cu plecare cât mai de dimineață și întoarcere cât mai târziu, astfel să ai timp suficient să te bucuri de Capri, mai ales ca vei lăsa acolo minim 100 de euro pentru 2 persoane.

Ce poți vizita pe insula Capri?

Odată ce ai ajuns în Portul Marina Grande iți propunem să începi explorarea printr-un tur cu vaporașul, având astfel ocazia să te familiarizezi cu întreaga insula.

Există varianta turului complet de 2 ore care include și vizitarea Grottei Azzurra, asta dacă aveți noroc să nu fie nivelul apei crescut. Noi nu am avut norocul să o vizitam, tocmai din această cauză. Dacă aveți timpul limitat puteți alege, în schimb, turul de o ora, fără vizitarea grotei.

Costul acestei croaziere este de 18 euro/persoană, iar pentru grotă mai trebuie să plătești separat încă 14 euro/persoană. Da, Capri este o insulă exclusivistă, cum spuneam, de aceea și prețurile sunt pe măsură, însă măcar o data în viață merită acest efort dacă tot ajungi în zonă.

Veți trece printre impresionantele stânci Faraglioni care reprezintă simbolul insulei Capri. Sunt multe firme locale care organizează astfel de croaziere și veți fi întrebați chiar din portul Sorrento dacă doriți plimbare cu vaporașul pe insula Capri. Vă lăsăm link aici cu toate detaliile despre croazieră.

Portul Marina Grande din Capri este foarte frumos și îl veți admira în toată splendoarea lui chiar de pe feribot, înainte să pășiți pe insula.

După ce v-ați făcut o primă impresie despre insulă, și suntem siguri că una plăcută 😊, urcați apoi în orașul Capri. Cea mai bună și rapidă variantă pentru a ajunge în Capri Town este să luați funicularul. Vine des, la aproximativ 15 minute și costă 2 euro/persoană.

Pont: Casa de bilete pentru funicular nu se află în locul de unde iei practic funicularul, ci vis-à-vis, de unde se achiziționează și biletele pentru autobuz. Asa că, nu uita să cumperi biletele înainte să te așezi la rând pentru a lua funicularul. Din ianuarie până în martie funicularul se închide pentru întreținere și atunci poți folosi autobuzul.

Noi am avut o experiența plăcută cu funicularul, am avut parte de imagini foarte frumoase pe măsură ce urcam și ne apropiam de oraș.

Stația de sosire în Capri se află foarte aproape de celebra piazzeta, Piazza Umberto I, în care poți opri pentru fotografii și eventual sa bei un cappuccino, ceva mai scump pentru că te afli în Capri, evident 😊. Piazzeta este destul de aglomerată și înghesuită, motiv pentru care noi nu am zăbovit decât pentru fotografii. În trecut a servit ca piață în care se vindeau pește, legume și carne, însă acest lucru s-a schimbat din 1938, odată cu inițiativa unui tânăr care s-a gândit să plaseze câteva mese din barul său chiar în centrul piazetei, aceasta devenind celebră încă de pe atunci, atât printre localnici, cât și printre vizitatori. 

După ce ne-am plimbat pe străduțele din jurul Piazzetei, am pornit către Gradinile Augustus, trecând printr-o alee foarte frumoasă, împodobită cu multe flori și cu vedere la mare.

Grădinile Augustus sunt foarte frumoase, celebre pentru terasele cu flori și statuile din mijloc, pentru vederea spectaculoasă asupra stâncilor Faraglioni și pentru faimosul drum șerpuit, Via Krupp. Unde mai pui că te costa doar 1 euro să vezi toate aceste minunății? Da, un cost simbolic pentru care vei avea parte de imagini fabuloase.

Drumul Via Krupp are o poveste foarte interesantă. Un bogat industriaș german, Friedrich Alfred Krupp, la începutul secolului al XX-lea, a cerut să i se construiască o cale directă de acces de la hotelul său către portul Marina Piccola, acolo unde obișnuia să-și țină iahtul în fiecare vară. Oprește-te în acest punct de unde poți admira spectaculoasele trepte spiralate care duc către mare. Era închis când am fost, din cauza pericolului căderii pietrelor, deci nu poate fi parcurs momentan, însă poate fi admirat de sus.

Rătăcește în voie pe străduțele elegante ale orașului Capri și vei descoperi un orășel foarte frumos și dichisit, cu clădiri albe, cochete și elegante, cu multe flori la balcoane, cu vegetație luxuriantă, cu magazine exclusiviste faimoase.

Dacă iți mai rămâne timp, vizitează și orașul Anacapri care se afla la o altitudine mai mare decât orașul Capri. Ajungi în Anacapri din centrul orașului Capri in aproximativ 10-15 minute cu autobuzul. Anacapri este o destinație perfectă pentru cei care iubesc liniștea și doresc să descopere partea mai autentică a insulei, fiind un oraș în care viața decurge liniștit. Vă puteți plimba pe străzile din centrul orașului Anacapri, împânzite cu restaurante, cafenele, magazine artizanale, care oferă o atmosferă drăguța și liniștită.

Vizitați Villa San Michele din Anacapri, cândva casa unui medic suedez, Axel Munthe, care a venit pentru prima dată în Capri în 1885 și a dorit sa-și construiască aici o vilă. Am citit și am văzut din poze că oferă priveliști minunate.

Din Anacapri puteți coborî către portul Marina Grande cu autobuzul. 

Autobuzele nu sunt asa cum v-ați imagina un autobuz, sunt mai exact microbuze care transportă maxim 10 turiști, fiind singurele care se pretează pe aceste drumuri înguste. Drept urmare, să fiți pregătiți pentru că sunt foarte aglomerate, le-am văzut ticsite cu turiști.

La întoarcere, noi am coborât pe jos din Capri către portul Marina Grande și, înainte să luam ferry către Sorrento, ne-am mai plimbat prin zona portului, am admirat și fotografiat clădirile care încadrează atât de frumos portul din Capri. Puteți cumpăra și suveniruri pentru cei dragi, fiind multe magazine în zonă.

Noua ne-a plăcut foarte tare insula Capri și ne-a părut rău că nu ne-am organizat mai bine pentru a vizita tot ce ne-am propus inițial dar, iată că, nu întotdeauna socoteala de acasă se potrivește cu cea din târg! Oricum ar fi, trece negreșit Capri pe lista vacanțelor inspirate!

Recent Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *